Se incarca...
Atentie! Nu inchideti aceasta pagina!

Printarea digitala: Tehnici - Produse - Beneficii

Printarea digitala: Tehnici - Produse - Beneficii

Printarea digitala: Tehnici - Produse - Beneficii

În această pagină de blog, dorim să va prezentăm printarea digitala, si anume tehnicile sale, beneficile si produsele!

 

Dezvoltarea tehnologiei permite astăzi un acces facil la echipamente de productie pentru printare digitală pe textile, tehnica ce permite personalizarea unei game extinse de produse, la o viteza de lucru foarte buna si de o calitate a rezultatului final ce nu poate fi ignorata.

 

Finețea detaliilor și puterea culorilor printate pe suport textil reprezintă alte beneficii pe care le dezvoltăm în cele ce urmează, ce vin să susțină aplicabilitatea tehnicii de printare digitală, în domenii de business precum cel al producției de materiale personalizate.

 

Ce tipuri de printare digitală sunt preferate în prezent?

 

Personalizarea materialelor textile cu ajutorul printării digitale propune în prezent două tehnici moderne de lucru, ce asigură avantaje atât din punct de vedere al modului de realizare, cât și al rezultatelor obținute în timp real:

Transferul digital

Printarea DTG (Direct To Garment)

Le analizăm rând pe rând în continuarea acestui articol, pentru a înțelege dinamica din spatele fiecărui proces de printare digitală, cât și pentru a identifica o sumă clară de beneficii a fiecăruia dintre ele:

 

1. Tehnici de printare digitală: Transferul digital

 

Cu ajutorul acestei variante de printare digitală, se pot obține printuri la rezoluții mari, utilizându-se un spectru larg de suporturi textile: spandex, poliester, neopren, bumbac, poliuretan, materiale textile din PVC, materiale cu țesătură stretch etc)

 

2. Ce produse pot fi personalizate prin tehnica de transfer digital?

pălării

jachete

tricouri

umbrele

uniforme

rucsacuri etc

Se pot printa pe acestea logo-uri, design-uri variate și imagini cu gradient de culoare în compoziție, sau ale căror dimensiuni este recomandat să nu depășească 45x35 cm.

 

3. Cum se realizează această tehnică de printare digitală?

 

Se utilizează o foaie specială pentru printarea modelului ales, decupându-se apoi după un contur prestabilit și aplicându-se apoi pe materialul textil ales, prin presare la cald.

 

Folia de hârtie specială poate fi transparentă, albă sau colorată, putând avea forme variate. Modelul se aplică pe aceasta prin utilizarea unui tipar digital.

 

Decuparea modelului se realizează într-o etapă secundară, cu ajutorul unui cutter plotter, aplicându-se apoi forma rezultată pe materialul textil cu ajutorul unei prese supuse la o temperatură foarte ridicată.

 

Produsele personalizate prin această tehnică de printare digitală a textilelor pot fi spălate fără probleme la mașina de spălat, la temperaturi ce nu depășesc valoarea maximă de 60°C. De asemenea, articolele vestimentare personalizate astfel pot fi ulterior călcate. 

 

4. Ce avantaje asigură această tehnică de printare digitală?

gamă variată de materiale textile de suport

asigură printarea unor modele detaliate (până la 10 milioane culori)

proces de lucru rapid și nivel de rezistență ridicat

 

Dacă sunteți interesați, lăsăm mai jos un scurt ghid-video din partea unei cliente fidele, care o să va explice pe pași, cum puteți plasa o comandă la FastPrint24.

 

Iar dacă apar alte întrebări suplimentare, nu ezitați să ne contactați telefonic, prin e-mail, sau orice rețea de socializare!

 

Recenzii clienti

Multumesc